Sådan plukker du øjenbryn

Jeg har altid tænkt over, hvordan man får de perfekte øjenbryn. Og sandheden er at finde frem til de øjenbryn, der passer til ens ansigtsform. Altså at de ikke er for små eller fyldige i forhold til ansigtsstørrelsen. Men så kommer mit næste problem: hvordan plukker man dem, så de kommer til at passe til ansigtsformen, og hvordan ved man det? Jeg har prøvet at undersøge det ved at se på guides på nettet, adspørge veninder og ved at se på modellers og andre kendtes øjenbryn, for de får dem ofte plukket af professionelle stylister. Så derfor er jeg noget frem til nogle grundtrin, som man kan følge, hvis man ligesom jeg var, er i tvivl om, hvordan man bedst plukker sine øjenbryn.

øjenskygge

Øjenbryn, der løfter dit ansigt

Dine øjenbryn skal løfte dit ansigt, gøre det åbent og få dig til at stråle. De skal fremhæve dine øjne og give positivitet i din udstråling. Så derfor er det vigtigt, at dine øjenbryn er plukket rigtigt. For at få smukke bryn, vil jeg råde dig til at følge min guide nedenunder, da det virker for mig.

  1. Blyantstregen

Du skal tage en makeup blyant og holde den ved næsefløjen, altså på siden af næsen. Hold den først lodret, så den danner en linje op til dit øjenbryn, hvor punktet er der, hvor øjenbrynets inderste kant skal være. Herefter drejer du blyanten, mens du holder enden ved næsefløjen, mens blyanten skal krydse din pupil, når du ser ligeud, for derefter at ramme dit øjenbryn. Ved dette punkt skal dit øjenbryn være højest; altså her skal der plukkes højest op. Til sidst drejer du blyanten igen fra næsefløjen, hvor den denne gang skal gå gennem øjets yderkant og ramme punktet ved brynet, som skal være slutningen på dit øjenbryn. Så har du et fint overblik over, hvordan formen vil passe til dit ansigt, hvilket altid er det, jeg starter med at gøre, før jeg begynder at plukke.

  • Markér området

Jeg bruger altid en øjenbrynsblyant til at optegne en slags skabelon for den facon, jeg ønsker, mine øjenbryn skal have, hvilket er nemt efter at have gennemgået første punkt. Så bliver det endnu nemmere at se, hvor der skal plukkes.

  • Vær forsigtig

Du kender det sikkert også. Men det værste, jeg har gjort ved mine bryn er, når jeg har plukket for meget af, fordi jeg lader mig selv rive med. Og så bliver de alt for tynde og er længe om at blive pæne igen. Sørg derfor altid for at være forsigtig og stå i godt lys foran et spejl, så du kan se, hvad du laver. Jeg starter altid nede fra og arbejder mig op under brynet og er opmærksom på ikke at få skaldede pletter. Pas også på med ikke at tage for mange over brynet, for personligt vil jeg hellere have lidt for kraftige bryn end for tynde.

Kig dig selv i spejlet undervejs, så du skaber overblik, og så er du godt på vej til at få velformede øjenbryn!

Back to Top